![Pizza alle zucchine Pizza alle zucchine](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/FE0DF227-25EF-469B-A9F8-E76B6934790D/Derivates/40ABAC93-907E-4F09-A9EB-BC072E552EFA.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Impasto
- 220 g di acqua
-
1
cucchiaino di zucchero
lub 1 cucchiaino di malto di orzo -
20
g di lievito di birra fresco
lub 2 cucchiaini di lievito di birra disidratato - 400 g di farina di forza (manitoba) + q.b.
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 1 cucchiaino di sale
Farcitura
- 250 g di mozzarella di bufala a pezzi
- 60 g di cipollotto bianco
- 40 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 300 g di zucchine a dadini (1 cm)
- 1 cucchiaino di sale
- 1 pizzico di pepe macinato
- 250 g di polpa di pomodoro a pezzi
- 6 - 8 foglie di basilico fresco, lavate ed asciugate
-
2 - 3
rametti di maggiorana fresca, le foglioline lavate ed asciugate
lub 1 cucchiaino di maggiorana secca
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1616 kJ / 386 kcal
- Białko
- 12.8 g
- Węglowodany
- 44.8 g
- Tłuszcz
- 18.6 g
Alternatywne przepisy
Panzerotti gustosi ai peperoni
1h 50min
Pizza quattro stagioni
1h 30min
Pizza alla romana
1 Std. 40 Min
Pizza ai peperoni
1 Std. 55 Min
Pizza frescolina
1 Std. 40 Min
Pizza prosciutto e funghi
1 Std. 45 Min
Pizza alle verdure
2h 5min
Calzoni ripieni con verdure e prosciutto
2h
Pizza di patate alle verdure
2h
Pizza capricciosa
1 godz. 35 min
Pane barese
6sa 15 dk
Pizza Margherita e basilico
2 Std. 10 Min