Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Impasto
- 220 g di acqua
-
1
cucchiaino di zucchero
lub 1 cucchiaino di malto di orzo -
20
g di lievito di birra fresco
lub 2 cucchiaini di lievito di birra disidratato - 400 g di farina di forza (manitoba) + q.b.
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 1 cucchiaino di sale
Farcitura
- 250 g di mozzarella di bufala a pezzi
- 60 g di cipollotto bianco
- 40 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 300 g di zucchine a dadini (1 cm)
- 1 cucchiaino di sale
- 1 pizzico di pepe macinato
- 250 g di polpa di pomodoro a pezzi
- 6 - 8 foglie di basilico fresco, lavate ed asciugate
-
2 - 3
rametti di maggiorana fresca, le foglioline lavate ed asciugate
lub 1 cucchiaino di maggiorana secca
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1616 kJ / 386 kcal
- Białko
- 12.8 g
- Węglowodany
- 44.8 g
- Tłuszcz
- 18.6 g
Alternatywne przepisy
Pizza quattro stagioni
1 Std. 30 Min
Pizza di patate alle verdure
2 godz.
Pizza ai peperoni
1h 55min
Pizza alla romana
1 godz. 40 min
Pizza alle verdure
2 Std. 5 Min
Pizza ai quattro formaggi
1 godz. 40 min
Pizza bianca alla rucola
1 Std. 35 Min
Pizza prosciutto e funghi
1h 45min
Pizza alle tre farine
1h 55min
Pizza alla marinara
1 Std. 35 Min
Pizza capricciosa
1 Std. 35 Min
Pizza Margherita e basilico
2 godz. 10 min