Pizza ai peperoni

Pizza ai peperoni

4.4 26 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 55 min
4 porzioni

Składniki

Impasto
  • 220 g di acqua
  • 1 cucchiaino di zucchero
    1 cucchiaino di malto di orzo
  • 20 g di lievito di birra
    2 cucchiaini di lievito di birra disidratato
  • 30 g di olio extravergine di oliva
  • 400 g di farina di forza (manitoba)
  • 1 cucchiaino di sale
Farcitura
  • 200 g di mozzarella a pezzi (3-4 cm)
  • 60 g di cipollotto a pezzi
  • 350 g di peperoni gialli e rossi puliti, in falde
  • 400 g di pomodori senza semi, in quarti
  • 1 spicchio di aglio
  • 1 ½ cucchiaini di sale
  • 1 pizzico di pepe macinato
  • 20 g di olio extravergine di oliva
  • 1 rametto basilico fresco le foglioline lavate ed asciugate

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 638 kcal / 2669 kJ
Białko 23.4 g
Tłuszcz 23.7 g
Węglowodany 88.2 g
Błonnik 6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...