![Pizza ai peperoni Pizza ai peperoni](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/5FB528FE-E5D7-4759-947C-4F0028838894/Derivates/B77F151D-BE1B-40F1-8DB1-A9B99862AA35.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Impasto
- 220 g di acqua
-
1
cucchiaino di zucchero
lub 1 cucchiaino di malto di orzo -
20
g di lievito di birra
lub 2 cucchiaini di lievito di birra disidratato - 30 g di olio extravergine di oliva
- 400 g di farina di forza (manitoba)
- 1 cucchiaino di sale
Farcitura
- 200 g di mozzarella a pezzi (3-4 cm)
- 60 g di cipollotto a pezzi
- 350 g di peperoni gialli e rossi puliti, in falde
- 400 g di pomodori senza semi, in quarti
- 1 spicchio di aglio
- 1 ½ cucchiaini di sale
- 1 pizzico di pepe macinato
- 20 g di olio extravergine di oliva
- 1 rametto basilico fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2669 kJ / 638 kcal
- Białko
- 23.4 g
- Węglowodany
- 88.2 g
- Tłuszcz
- 23.7 g
- Błonnik
- 6 g
Alternatywne przepisy
Focaccia con patate e rosmarino
2 godz. 35 min
Pizza ai frutti di mare
2h
Pizza quattro stagioni
1h 30min
Pizza alle zucchine
1 Std. 45 Min
Pizza ai quattro formaggi
1 Std. 40 Min
Pizza prosciutto e funghi
1 Std. 45 Min
Panzerotti romani
1 Std. 10 Min
Pizza alle verdure
2h 5min
Calzoni ripieni con verdure e prosciutto
2h
Pizza bianca alla ligure
1 Std. 45 Min
Pizza bianca alla rucola
1 godz. 35 min
Pane barese
6sa 15 dk