Wersje kompatybilne
Crostata al salame e formaggio (senza glutine)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Impasto
- 330 g di farina senza glutine
- 115 g di burro a pezzi
- 1 uovo
- 10 g di zucchero
- 1 cucchiaino di olio extravergine di oliva
- 30 g di acqua
- 1 cucchiaino di sale
Farcitura
- 125 g di formaggio fondente (Edamer, Emmental, Gouda, Fontina) consentito da prontuario, a fettine o a dadini
- 125 g di salame, consentito da prontuario, a fettine sottili o a dadini
- 2 uova
- 100 g di latte
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1611 kJ / 385 kcal
- Białko
- 11.8 g
- Węglowodany
- 34 g
- Tłuszcz
- 23.4 g
- Błonnik
- 2.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pasta brisèe (senza glutine)
1h 15 min
Crêpes (senza glutine)
50 分钟
Gnocco rustico emiliano (senza glutine)
2 godz. 50 min
Pasta sfoglia (senza glutine)
1sa 50 dk
Crema Bimby (senza glutine e senza lattosio)
15 分钟
Pasta choux (senza glutine)
1 godz. 20 min
Cheesecake (senza glutine)
4h 50min
Crostata alle due creme (senza glutine)
3h
Crema pasticcera (senza glutine)
15 分钟
Focaccia al rosmarino (senza glutine)
2 godz. 50 min
Besciamella (senza glutine)
15 分钟
Pizza "come in pizzeria" (senza glutine)
2h 55min