Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g di acciughe fresche piccole, deliscate, sciacquate in acqua e sale e asciugate
- 200 g di succo di limone
- 1 mazzetto di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 50 g di olio extravergine di oliva
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe
- 1 peperoncino piccante fresco
- 1 cucchiaino di semi di finocchio
- 4 arance, preferibilmente biologiche
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 653 kJ / 156 kcal
- Białko
- 9.1 g
- Węglowodany
- 8.5 g
- Tłuszcz
- 9.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Spigole all'acqua pazza
30min
Paella
1hod. 50min
Salmone farcito
1h 5 min.
Bavette con scampi all'arancia
15 min
Cozze ripiene
1h 30 min.
Ceviche di salmone
48 Std. 15 Min
Lasagne al profumo di mare
1h 35min
Antipasto di funghi e capesante
35min
Sformatini di gamberi e verdure
35min
Bruschetta terra e mare al piccante
35min
Stelle di mare
30min
Alici marinate all'arancia e limone con peperoni
1h 45 min.