![Antipasto di alici agli agrumi Antipasto di alici agli agrumi](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/09b3ebdb-bd71-4e16-97b9-9407fdd5270a/Derivates/3d57c012-7161-42a6-9c03-32a6535b715e.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g di acciughe fresche piccole, deliscate, sciacquate in acqua e sale e asciugate
- 200 g di succo di limone
- 1 mazzetto di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 50 g di olio extravergine di oliva
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe
- 1 peperoncino piccante fresco
- 1 cucchiaino di semi di finocchio
- 4 arance, preferibilmente biologiche
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 653 kJ / 156 kcal
- Białko
- 9.1 g
- Węglowodany
- 8.5 g
- Tłuszcz
- 9.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sformatini di gamberi e verdure
35 Min
Stelle di mare
30 Min
Babà alle rose (di Luca Montersino)
3h
Cozze allo zafferano
55min
Alici marinate all'arancia e limone con peperoni
1 Std. 45 Min
Bruschetta terra e mare al piccante
35 Min
Baccalà alla cappuccina
55min
Antipasto di funghi e capesante
35 Min
Bignè al ripieno di gamberetti
1h 20min
Salmone farcito
1 Std. 5 Min
Dentice agli agrumi
45 Min
Polpo in bottiglia
9h 10min