![Polpettone di carne ripieno di asparagi Polpettone di carne ripieno di asparagi](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/F39A5CCB-FE6D-4264-B1BD-9F7DA4E4028D/Derivates/E30DF1F5-FF32-4242-9631-E1BAF7AD7A90.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g di Parmigiano Reggiano, a pezzi (3 cm)
- 150 g di mortadella a fette
- 750 g di acqua
- 2 cucchiaini di sale grosso
- 200 g di asparagi
- 200 g di asparagi mondati
- 1 cucchiaio di olio extravergine di oliva
- 500 g di carne trita di maiale
- 40 g di pangrattato
- 2 uova
- 200 g di vino bianco secco
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1527 kJ / 365 kcal
- Białko
- 31 g
- Węglowodany
- 7.6 g
- Tłuszcz
- 21 g
- Błonnik
- 1.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pollo al limone
50 Min
Pacchettini di pollo con patate e verdure
54min
Tegamini fave e funghi
3 godz. 10 min
Lasagne di melanzane e tacchino
1 Std. 30 Min
Filetti di pesce persico con polenta di mais fresco
1 Std. 5 Min
Polpettone di carne ripieno di spinaci e formaggio
1u. 15min
Frittelle di baccalà
1 Std. 5 Min
Pollo alle erbe con insalata di fagioli bianchi e pesto di rucola
1u. 15min
Coscia di tacchino avvolta nella pancetta con patate
1 godz. 40 min
Spezzatino di pollo, fagioli rossi e patate dolci
45 min
Involtini al pomodoro
55 min
Lasagne al pesto, patate e fagiolini
2 Std.