Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g di Parmigiano Reggiano, a pezzi (3 cm)
- 150 g di mortadella a fette
- 750 g di acqua
- 2 cucchiaini di sale grosso
- 200 g di asparagi
- 200 g di asparagi mondati
- 1 cucchiaio di olio extravergine di oliva
- 500 g di carne trita di maiale
- 40 g di pangrattato
- 2 uova
- 200 g di vino bianco secco
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1527 kJ / 365 kcal
- Białko
- 31 g
- Węglowodany
- 7.6 g
- Tłuszcz
- 21 g
- Błonnik
- 1.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Polpette classiche
1 Std.
Polpettone classico
1 Std. 15 Min
Spezzatino di manzo alla catalana
2h
Polpettone di carne ai funghi
1 Std. 30 Min
Arrosto di maiale ripieno con verdure e pancetta affumicata
2 godz. 5 min
Briochele
6 godz.
Arrosto ripieno agli spinaci
1 Std. 30 Min
Curry di zucca e pollo
1 Std.
Involtini al pomodoro
55min
Frittata con carciofi
40 min
Polpettone di purè di patate e carne
1 Std.
Polpettone al Varoma con contorno
1 Std. 45 Min