Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g di pistacchi al naturale sgusciati
- 40 g di zucchero
- 1 uovo (da 60 g circa)
- 50 g di latte intero
- 250 g di panna (min. 30% di grassi) fredda
- 20 g di amido di mais (maizena)
- 30 g di meringhe sbriciolate
- 80 g di marron glacés a pezzi
- 60 g di gocce di cioccolato fondente
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1623 kJ / 388 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 32 g
- Tłuszcz
- 27.1 g
- Błonnik
- 0 g
Alternatywne przepisy
Bavarese al cioccolato con salsa toffee al caffé
7h
Baci di dama
1 Std. 30 Min
Risotto con le rane
1 Std. 30 Min
Semifreddo al cioccolato/caffé
6h 25min
Crema catalana al cioccolato
50min
Ceviche di salmone
48 godz. 15 min
Cremoso al cioccolato bianco da vasetto (di Luca Montersino)
20 Min
Corona di riso e castagne alla fonduta
50min
Burro mediterraneo
5h 20min
Lime curd
20 Min
Soufflé al cioccolato
45min
Semifreddo pesche e albicocche
3h 35min