Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 mazzetto di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 100 g di succo di pompelmo rosa
- 50 g di succo di limone
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe
- 40 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 4 fette di pesce spada (800 g circa)
- 500 g di acqua
- 300 g di foglie di spinaci freschi, lavate ed asciugate
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1849 kJ / 442 kcal
- Białko
- 42.2 g
- Węglowodany
- 3.9 g
- Tłuszcz
- 28.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Salmone al cartoccio
35 dk
Pesce spada al salmoriglio
5 Min
Tonno in pesto di mandorle e olive
30 Min
Orata al sale
40 Min
Pescatrice ai pomodorini
1sa
Orata in crosta di patate con emulsione alle erbe
1sa 20 dk
Pesce spada con marinata alle erbe e julienne di finocchi
1 Std. 10 Min
Spada alle erbe con olive
40 Min
Pesce spada all'arancia
40 Min
Insalata di pesce spada e pinoli
40 Min
Pesce spada con fagiolini e olive
40 Min
Tonno aromatizzato al profumo di limone
35 dk