Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g di cipolla bianca a metà
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 100 g di speck a listarelle (0,5 cm)
- 150 g di radicchio rosso di Verona a listarelle
- ½ cucchiaino di sale
- 270 g di pasta fresca tipo orecchiette
- 60 g di Parmigiano reggiano grattugiato (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2271 kJ / 542.7 kcal
- Białko
- 24.6 g
- Węglowodany
- 66.3 g
- Tłuszcz
- 21.8 g
- Błonnik
- 3.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Trofie con fiori di zucca, zucchine e crudo
40min
Penne lisce al ragù di trevisana
40min
Penne di mais con radicchio rosso e taleggio (senza glutine)
40min
Pasta integrale radicchio, provola e noci
20 min
Farfalle asparagi, pancetta e zafferano
35min
Fusilli porri, radicchio e salsiccia
30min
Orecchiette con crema di zucca e speck
35min
Farfalle filanti con radicchio, fontina e salsiccia
35min
Orecchiette integrali con pomodori, bacon e cipolle
30min
Farfalle risottate asparagi e pomodorini
40min
Caserecce risottate asparagi e ricotta
35min
Paccheri zucca e salsiccia
30min