![Spaghetti con la bottarga Spaghetti con la bottarga](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/FF7CDCF4-3AC4-4F84-8D74-74816A6406C4/Derivates/C3B1AF07-BE06-4BCD-85AE-1897B86F7060.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 - 60 g di bottarga secca
- 40 g di olio extravergine di oliva
- 1 spicchio di aglio
- 1 peperoncino piccante rosso, fresco
- 350 g di spaghetti
- 400 g di pomodorini a metà
- 1 rametto di basilico fresco, le foglioline pulite e asciugate
- 1 cucchiaino di sale
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1904 kJ / 455 kcal
- Białko
- 16.6 g
- Węglowodany
- 65.4 g
- Tłuszcz
- 15.9 g
- Błonnik
- 3.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Spaghettini aglio, olio e pomodorini
25 min
Penne alla puttanesca
35 min
Linguine ai gamberoni
30 min
Spaghetti all'amatriciana
35 min
Penne lisce al ragù di trevisana
40 min
Spaghettini aglio, olio e pomodorini
40 min
Pipette primaverili
45 min
Gomiti, olive e acciughe
30 min
Spaghetti alla "Norma"
1 Std. 30 Min
Tortiglioni in salsa eoliana
40 min
Cozze al vino bianco e salsa alla panna
45 min
Pasta con le sarde (Pasta chi sardi)
55 min