Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 - 60 g di bottarga secca
- 40 g di olio extravergine di oliva
- 1 spicchio di aglio
- 1 peperoncino piccante rosso, fresco
- 350 g di spaghetti
- 400 g di pomodorini a metà
- 1 rametto di basilico fresco, le foglioline pulite e asciugate
- 1 cucchiaino di sale
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1904 kJ / 455 kcal
- Białko
- 16.6 g
- Węglowodany
- 65.4 g
- Tłuszcz
- 15.9 g
- Błonnik
- 3.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Farfalle al salmone e pinoli
20min
Pennette all'arrabbiata veloci
20min
Spaghetti all'amatriciana
35min
Spaghettini aglio, olio e pomodorini
25min
Spaghetti alla chitarra con calamari e salsa di olive (senza glutine)
35min
Linguine al salmone e vodka
20min
Penne alla puttanesca
35min
Linguine ai gamberoni
30min
Linguine con scampi al limone
20min
Spaghettini aglio, olio e pomodorini
40min
Farfalle ai sapori di Sicilia
45min
Penne tonno, pinoli e limone
30min