Spezzatino di vitello e carciofi (per 2 persone)

Spezzatino di vitello e carciofi (per 2 persone)

3.5 36 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 50 min
2 porzioni

Składniki

  • 150 g di cipolla a pezzi
  • 1 spicchio di aglio
  • 40 g di olio extravergine di oliva
  • 300 g di carne di vitello in bocconcini (3-4 cm)
  • 50 g di carota pelata e a rodelle
  • 1 cucchiaino raso di sale
  • 1 pizzico di pepe nero macinato
  • 1 pizzico di noce moscata in polvere
  • 1 pizzico di chiodi di garofano in polvere
  • 50 g di vino rosso
  • 150 g di acqua
  • 2 - 3 carciofi
  • ½ limone il succo spremuto

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 400 kcal / 1673 kJ
Białko 27.58 g
Tłuszcz 28.16 g
Węglowodany 8.48 g
Błonnik 6.73 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...