Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 320 g di pasta secca corta
Pesto di rucola
- 50 g di Parmigiano reggiano a pezzi
- 50 g di rucola fresca, lavata
- 20 g di mandorle pelate
- 1 spicchio di aglio
- 70 g di olio extravergine di oliva
- ½ cucchiaino di sale
- 200 g di pomodori a pezzi
Terminare la preparazione
- 200 g mozzarella di bufala, scolata e a tocchetti
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1172.8 kJ / 280.3 kcal
- Białko
- 17.1 g
- Węglowodany
- 63.9 g
- Tłuszcz
- 25 g
- Tłuszcz nasycony
- 5 g
- Błonnik
- 4 g
- Sód
- 698 mg
Alternatywne przepisy
Conchiglie con pomodorini e stracciatella
40 Min
Pasta fredda alla caprese
40 Min
Spaghetti alla vesuviana
25min
Fusilli con pesto di rucola e bresaola
30 Min
Penne integrali con capperi e olive
30 Min
Insalata di conchiglioni con pesto di melanzane
30 Min
Tubettini alla maiorese
55min
Farfalle ai sapori di Sicilia
45 Min
Insalata di pasta alla mediterranea
30 Min
Mezze maniche con pomodorini e pesto di rucola
20 Min
Penne alle erbe aromatiche e pomodori secchi
35 Min
Pasta feta e pomodorini
30 Min