Pasta caprese
TM5 TM6

Pasta caprese

4.5 (121 ocen)

Składniki

  • 320 g di pasta secca corta

Pesto di rucola

  • 50 g di Parmigiano reggiano a pezzi
  • 50 g di rucola fresca, lavata
  • 20 g di mandorle pelate
  • 1 spicchio di aglio
  • 70 g di olio extravergine di oliva
  • ½ cucchiaino di sale
  • 200 g di pomodori a pezzi

Terminare la preparazione

  • 200 g mozzarella di bufala, scolata e a tocchetti

Wartości odżywcze
na 1 porzione
Kalorie
1172.8 kJ / 280.3 kcal
Białko
17.1 g
Węglowodany
63.9 g
Tłuszcz
25 g
Tłuszcz nasycony
5 g
Błonnik
4 g
Sód
698 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy