Pork, Chestnut and Chorizo Stew

Pork, Chestnut and Chorizo Stew

4.2 39 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 26 godz. 15 min
8 portions

Składniki

Marinade
  • pork shoulder, boneless cut in pieces (5 cm)
    1000 g
  • onions sliced
    150 g
  • dry red wine full-bodied
    300 g
  • bay leaves
    2
  • fresh thyme
    4 sprigs
  • fresh rosemary
    3 sprigs
  • celery stalk sliced (2 cm)
    1
  • cloves
    8
  • garlic cloves lightly crushed
    6
  • black peppercorns
    12
  • juniper berries lightly crushed
    1 Tbsp
Stew
  • olive oil
    5 Tbsp
  • chorizo sliced (5 mm)
    200 g
  • tomato purée
    1 Tbsp
  • plain flour
    2 tsp
  • dried porcini mushrooms
    20 g
  • red vermouth
    100 g
  • water boiling
    350 g
  • beef stock cube (for 0.5 l) crumbled
    1
    1 heaped tsp beef stock paste, homemade
  • fine sea salt plus 1 pinch
    1 tsp
  • ground black pepper plus 1 pinch
    ½ tsp
  • cooked, peeled chestnuts halved
    70 g
  • unsalted butter
    1 Tbsp
  • chestnut mushrooms thinly sliced
    200 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 391 kcal / 1633 kJ
Białko 33.9 g
Tłuszcz 23.1 g
Węglowodany 9.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...