Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Marinade
- 1000 g pork shoulder, boneless, cut in pieces (5 cm)
- 150 g onions, sliced
- 300 g dry red wine, full-bodied
- 2 bay leaves
- 4 sprigs fresh thyme
- 3 sprigs fresh rosemary
- 1 celery stalk, sliced (2 cm)
- 8 cloves
- 6 garlic cloves, lightly crushed
- 12 black peppercorns
- 1 Tbsp juniper berries, lightly crushed
Stew
- 5 Tbsp olive oil
- 200 g chorizo, sliced (5 mm)
- 1 Tbsp tomato purée
- 2 tsp plain flour
- 20 g dried porcini mushrooms
- 100 g red vermouth
- 350 g water, boiling
-
1
beef stock cube (for 0.5 l), crumbled
lub 1 heaped tsp beef stock paste, homemade - 1 tsp fine sea salt, plus 1 pinch
- ½ tsp ground black pepper, plus 1 pinch
- 70 g cooked, peeled chestnuts, halved
- 1 Tbsp unsalted butter
- 200 g chestnut mushrooms, thinly sliced
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1633 kJ / 391 kcal
- Białko
- 33.9 g
- Węglowodany
- 9.9 g
- Tłuszcz
- 23.1 g
Alternatywne przepisy
Beef Goulash with Bread Dumplings
1h 30min
Pork tenderloin with mustard sauce
35min
Sautéed Pork with Cider
55 min
Lamb Spezzatino
1 Std. 45 Min
Cod Soup with Crispy Bacon and Leeks
45 Min
Smoky Pork and Beans
3h
Pork Fillet with Red Wine Sauce and Vegetables
45 Min
Beef Meatballs (Soutzoukakia) with Tomato Rice
1h
Chicken Étouffée
45 Min
Georgian Chicken with Bulgur Wheat
1h 15min
Stir-Fried Beef with Caponata
45 Min
Beef in Stout
1 Std. 40 Min