Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g di crescione
- 4 ravanelli rossi a fettine sottili
- 2 arance, preferibilmente biologiche, pelate al vivo e tagliate a spicchi
- 80 g di olio extravergine di oliva
- 12 gamberi crudi di media grandezza, sgusciati e puliti
- 120 g di polpo precotto a pezzi
- ½ limone, preferibilmente biologico, il succo spremuto fresco e filtrato
- 20 g di aceto di Sherry
- 3 pizzichi di sale
- 30 g di pinoli
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1399 kJ / 335 kcal
- Białko
- 17.3 g
- Węglowodany
- 7.4 g
- Tłuszcz
- 25.6 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Insalata di mare
1h 30min
Filetti di orata con crema di peperoni
1h 40min
Insalata di pesce esotica
30min
Riso venere ai profumi d'Oriente
1h 30min
Insalata di granchio e gamberi con maionese allo zenzero
35min
Polpo con patate a Cottura Lenta
1h 30min
Filetti di cernia con salsa al pomodoro
1h
Calamarata cozze e vongole su vellutata di piselli
2h 30min
Insalata di calamari e pesche
40min
Seppie ripiene con pomodori secchi profumati.
40min
Insalata di polpo, patate e sedano al profumo di cedro
1h 25min
Insalata di mare con citronette all'aglio
2 godz. 25 min