![Insalata di crescione con polpo e gamberi Insalata di crescione con polpo e gamberi](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/76831108-CEAA-4D11-B52E-86772C336127/Derivates/43462880-C1A4-4DAB-ACB6-993D3CF4F2FC.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g di crescione
- 4 ravanelli rossi a fettine sottili
- 2 arance, preferibilmente biologiche, pelate al vivo e tagliate a spicchi
- 80 g di olio extravergine di oliva
- 12 gamberi crudi di media grandezza, sgusciati e puliti
- 120 g di polpo precotto a pezzi
- ½ limone, preferibilmente biologico, il succo spremuto fresco e filtrato
- 20 g di aceto di Sherry
- 3 pizzichi di sale
- 30 g di pinoli
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1399 kJ / 335 kcal
- Białko
- 17.3 g
- Węglowodany
- 7.4 g
- Tłuszcz
- 25.6 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Rollè al macis e salsa allo zafferano
1 Std. 30 Min
Bicchierini di zucca, gamberi e pancetta croccante (Bimby Friend)
40 Min
Tegamino di vongole e zucchine
40 Min
Calamari alla provenzale con fantasia di verdure
1 Std.
Insalata di polpo con dressing al lime
1 Std.
Zuppetta di crostacei
40 Min
Catalana di pesce e verdure
1 Std. 30 Min
Bicchierini ai 3 cioccolati
4j 30 menit
Crema di scampi
1 Std. 30 Min
Insalata di seppioline con frutta secca
30 Min
Abbracci di polpo su crema di patate allo zafferano
45 Min
Risotto al nero di calamari
40 Min