Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g di Gruviera a pezzi (2-3 cm)
- 100 g di Parmigiano Reggiano a pezzi (2-3 cm)
- 500 g di acqua
- 1000 g di finocchi, puliti e in quarti
- 50 g di farina tipo 00
- 40 g di burro a pezzi
- 500 g di latte
- ½ cucchiaino di sale
- 2 pizzichi di pepe bianco macinato
- 2 pizzichi di noce moscata grattugiata (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1427.8 kJ / 341.3 kcal
- Białko
- 21.5 g
- Węglowodany
- 12.7 g
- Tłuszcz
- 23 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.5 g
- Błonnik
- 0.9 g
- Sód
- 38.8 mg
Alternatywne przepisy
Finocchi alla valdostana
40 Min
Broccoli e zucchine al vapore
30 Min
Fagiolini e taccole al vapore
40 Min
Frittata di zucchine (TM6)
50 Min
Carote e patate dolci al vapore
30 Min
Sformato di zucchine al basilico (TM6)
50 Min
Torta salata ricotta e spinaci
2h
Contorno di cavolfiore al forno
30 Min
Pipi e patati (contorno di peperoni e patate)
30 Min
Insalata di finocchi con arance e pinoli
20 Min
Torta salata con zucchine, cotto e crescenza (TM6)
1 Std. 30 Min
Asparagi in crosta
2 Std. 15 Min