Finocchi gratinati
TM6

Finocchi gratinati

4.5 (39 ocen)

Składniki

  • 200 g di Gruviera a pezzi (2-3 cm)
  • 100 g di Parmigiano Reggiano a pezzi (2-3 cm)
  • 500 g di acqua
  • 1000 g di finocchi, puliti e in quarti
  • 50 g di farina tipo 00
  • 40 g di burro a pezzi
  • 500 g di latte
  • ½ cucchiaino di sale
  • 2 pizzichi di pepe bianco macinato
  • 2 pizzichi di noce moscata grattugiata (opcjonalnie)

Wartości odżywcze
na 1 porzione
Kalorie
1427.8 kJ / 341.3 kcal
Białko
21.5 g
Węglowodany
12.7 g
Tłuszcz
23 g
Tłuszcz nasycony
2.5 g
Błonnik
0.9 g
Sód
38.8 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy