Zuppa di farro e legumi

Zuppa di farro e legumi

4.6 114 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 45 min
4 porzioni

Składniki

  • di cipolla in quarti
    80 g
  • di carota pelata e a pezzi (2 cm circa)
    80 g
  • di sedano a pezzi
    60 g
  • spicchio di aglio senza anima
    1
  • di salvia fresca lavate
    2 foglie
  • di rosmarino fresco gli aghi lavati
    1 rametto
  • di olio extravergine di oliva + q.b.
    30 g
  • di pancetta affumicata a cubetti
    100 g
  • di acqua
    1000 g
  • di sale
    1 cucchiaino
  • di farro perlato
    160 g
  • di lenticchie scolate e sciacquate
    100 g
  • di ceci bianchi in scatola scolati e sciacquati
    100 g
  • di fagioli borlotti in scatola scolati e sciacquati
    100 g
  • pepe nero macinato a piacere

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 387.5 kcal / 1621 kJ
Białko 16.9 g
Tłuszcz 18.3 g
Węglowodany 41.4 g
Błonnik 7.8 g
Tłuszcz nasycony 3.9 g
Sód 1207.7 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...