Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g di cipolla in quarti
- 80 g di carota, pelata e a pezzi (2 cm circa)
- 60 g di sedano a pezzi
- 1 spicchio di aglio, senza anima
- 2 foglie di salvia fresca, lavate
- 1 rametto di rosmarino fresco, gli aghi lavati
- 30 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 100 g di pancetta affumicata a cubetti
- 1000 g di acqua
- 1 cucchiaino di sale
- 160 g di farro perlato
- 100 g di lenticchie, scolate e sciacquate
- 100 g di ceci bianchi in scatola, scolati e sciacquati
- 100 g di fagioli borlotti in scatola, scolati e sciacquati
- pepe nero macinato, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1621 kJ / 387.5 kcal
- Białko
- 16.9 g
- Węglowodany
- 41.4 g
- Tłuszcz
- 18.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.9 g
- Błonnik
- 7.8 g
- Sód
- 1207.7 mg
Alternatywne przepisy
Zuppa di legumi e verdure
40 Min
Zuppa di legumi e cereali
1sa
Zuppa di lenticchie
50 dk
Zuppa d'orzo e fagioli
50 dk
Zuppa di farro alla contadina
50 dk
Minestra finocchi, orzo e farro
1sa
Zuppa di lenticchie e orzo perlato
55min
Zuppa di cereali e verdure
40 Min
Zuppa di legumi vegetariana
40 Min
Zuppa di farro e fagioli
1sa
Zuppa di fagioli
40 Min
Minestra di farro e ceci
1 Std. 10 Min