Farro tonno e pomodorini secchi (Modalità Cuoci riso)

Farro tonno e pomodorini secchi (Modalità Cuoci riso)

4.7 479 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
4 porzioni

Składniki

Pesto di pomodori secchi
  • 40 g di Parmigiano Reggiano a pezzi (2-3 cm)
  • 30 g di mandorle pelate
  • 80 g di pomodori secchi
  • 40 g di basilico fresco le foglie lavate e asciugate
  • ¼ spicchio di aglio (opcjonalnie) senz'anima
  • 10 g di capperi sotto sale sciacquati
  • 60 g di olio extravergine di oliva
  • 1 pizzico di pepe nero macinato
Farro perlato
  • 300 g di farro perlato
  • 20 g di olio extravergine di oliva
  • 1 cucchiaino raso di sale
  • 550 g di acqua
  • 200 g di tonno in scatola in olio di oliva sgocciolato

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 665.3 kcal / 2783.8 kJ
Białko 32.1 g
Tłuszcz 34.6 g
Węglowodany 60.1 g
Błonnik 8.7 g
Tłuszcz nasycony 6.5 g
Sód 627.1 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...