Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g di patate a pasta farinosa, pelate e a fette (circa 1 cm)
- 400 g di zucca a pezzi ed a fette (circa 1 cm)
- 2 cucchiaini di sale
- 200 g di acqua
- 30 g di burro
- 2 pizzichi di foglie di salvia secca
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 602 kJ / 144 kcal
- Białko
- 3.1 g
- Węglowodany
- 19.3 g
- Tłuszcz
- 6.6 g
- Błonnik
- 1.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Vellutata di cavolfiore
50 分钟
Crema di zucca al profumo di cannella
40min
Vellutata di cavolo cappuccio rosso
50 分钟
Vellutata di zucca, arancia e mandorle
40min
Purè di zucca e porri
45min
Purè di patate e carote al rosmarino
45min
Purè di cavolo viola
40min
Purè di zucca e patate
1小时 30 分钟
Crema di broccoli con mandorle (senza lattosio)
35min
Stoemp (purea di verdure)
35min
Purè di piselli
40min
Purè di carote speziato
50 分钟