Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g di cipolla a pezzi
- 70 g di sedano a pezzi
- 40 g di carota, pelata e a pezzi
- 1 spicchio di aglio
- 30 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 10 g di funghi secchi, precedentemente ammollati per 10 min. in acqua
- 150 g di bietole, lavate e a pezzi
- 300 g di ceci bianchi in scatola, sciacquati e sgocciolati
- 1 dado per brodo vegetale (dose per 0,5 l)
- 130 g di pomodori freschi a pezzi
- 300 g di acqua
- 2 foglie di salvia fresca lavate
- fette di pane tostato, a piacere
- Parmigiano Reggiano grattugiato, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 608 kJ / 145.5 kcal
- Białko
- 6.5 g
- Węglowodany
- 20.6 g
- Tłuszcz
- 9 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.5 g
- Błonnik
- 8 g
- Sód
- 23.3 mg
Alternatywne przepisy
Zuppa di legumi e verdure
40min
Zuppa di lenticchie e spinaci
1h 10min
Zuppa di lenticchie
50min
Zuppa di farro alla contadina
50min
Zuppa di legumi vegetariana
40min
Zuppa di farro e fagioli
1h
Zuppa al profumo di curcuma
1h
Zuppa di lenticchie al profumo di timo
35min
Zuppa frantoiana
45min
Cacciucco di ceci
50min
Zuppa di cavolo, porri e ceci
30min
Zuppa di ceci e cicoria
1h