Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g cipolle, a pezzi
- 80 g di carota, pelata e a pezzi
- 30 g di gambo di sedano a pezzi
- 50 g di olio extravergine di oliva
- 600 g di trippa precotta a listarelle (2 cm) (vedere consigli)
- 80 g di vino bianco secco
- 2 foglie di alloro fresche o secche
- 300 g di acqua
- 1 cucchiaino di sale + q.b.
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 250 g di polpa di pomodoro
- 20 g di concentrato di pomodoro
- 250 g di patate, pelate e a tocchetti (2 cm circa)
- 30 g di Parmigiano Reggiano grattugiato (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1096 kJ / 262 kcal
- Białko
- 19.4 g
- Węglowodany
- 11.5 g
- Tłuszcz
- 15.4 g
- Błonnik
- 1.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pappardelle al ragù di cinghiale
2h
Trippa alla romana
2h
Fegato alla veneziana
35min
Trippa in bianco alla napoletana
1h 30min
Trippa alla genovese con funghi e pancetta
1h 10min
Trippa alla parmigiana
1h 20min
Trippa alla fiorentina
1h 15min
Trippa all'empolese
1h 15min
Lampascioni e patate
1h 15min
Trippa alla trasteverina
45min
Trippa in umido
1h 10min
Trippa e fagioli alla contadina
1h 10min