![Broccoli stufati Broccoli stufati](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/793173f7b538e51e14ce46d56c4306f7/Derivates/e587529e6caba6ff96dbb9a8928312f258dcccf5.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g di scalogno
- 1 spicchio di aglio (opcjonalnie)
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 1 peperoncino secco
- 800 g di broccoletti, le cimette
- 40 g di vino bianco
- 50 g di pancetta a cubetti
- 60 g di acqua
- 2 pizzichi di sale
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 687.8 kJ / 164.5 kcal
- Białko
- 8.6 g
- Węglowodany
- 4.7 g
- Tłuszcz
- 11.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.1 g
- Błonnik
- 5.9 g
- Sód
- 521.9 mg
Alternatywne przepisy
Fagiolini con pomodoro e prezzemolo
55 min
Piselli al prosciutto
25 Min
Broccoli e salsiccia
30 Min
Insalata di cavolfiori e patate
30 Min
Contorno di friggitelli
30 Min
Bietole con emulsione di pomodorini
50 Min
Contorno di spinaci
25 Min
Spinaci filanti
40 min
Fagiolini insaporiti
25 Min
Spinaci al burro
30 Min
Contorno di broccoli al vapore con salsa alle alici e olive
35 min
Broccoli alla siciliana con olive
40 min