Wersje kompatybilne
Insalata di salmone con fagiolini, patate e pinoli
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 750 g di acqua
- 5 g di sale + q.b. per condire
- 300 g di fagiolini verdi freschi, puliti e a tocchetti (1-2 cm)
- 250 g di patate, pelate e a cubetti (1-2 cm)
- 300 g di filetti di salmone fresco, senza spine
- olio extravergine di oliva, a piacere
- 2 pizzichi di pepe nero macinato
- pinoli, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1305 kJ / 312 kcal
- Białko
- 18.2 g
- Węglowodany
- 11.8 g
- Tłuszcz
- 21.7 g
- Błonnik
- 3.3 g
Alternatywne przepisy
Fagiolini e taccole al vapore
40 min.
Filetti di salmone al Varoma con contorno di verdure
40 min.
Nasello al vapore con riso e verdure
30min
Insalata di riso venere
40 min.
Sogliola al vapore con piselli
40 min.
Sogliole e finocchi con curry al Varoma
35min
Branzino e patate al vapore in salsa di basilico e pomodorini
40 min.
Pesce spada al cartoccio con patate speziate
40 min.
Merluzzo al vapore con riso e spinaci
30min
Filetti di orata al tè e zenzero con fagiolini
40 min.
Salmone al vapore con piselli e riso
1h
Pesce spada con fagiolini e olive
40 min.