Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 tranci di pesce spada (200 g cad.)
- 4 pizzichi di sale
- 4 pizzichi di pepe bianco macinato
- 4 cucchiai di olio extravergine di oliva + q.b.
- 10 pomodorini a metà
- 16 olive denocciolate
- 1 cucchiaio di capperi dissalati
- 700 g di acqua
- 500 g di patate, pelate e a dadini (1 cm)
- 1 pizzico di curry in polvere
- 2 pizzichi di paprika dolce
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1912.8 kJ / 457.3 kcal
- Białko
- 37.2 g
- Węglowodany
- 26.6 g
- Tłuszcz
- 23.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.2 g
- Błonnik
- 3 g
- Sód
- 976.7 mg
Alternatywne przepisy
Filetti di salmone al Varoma con contorno di verdure
40 Min
Salmone al cartoccio
35 Min
Pesce spada al salmoriglio
5 min
Insalata di polpo e patate
2 godz.
Filetto di branzino con carciofi e ceci
40 Min
Cuori di merluzzo con patate e fagiolini
40 Min
Pesce al limone con patate e verdure al prezzemolo
40 Min
Sgombro al vapore con pesto di capperi e mandorle
40 Min
Merluzzo al cartoccio con fave e grano saraceno
40 Min
Spada alle erbe con olive
40 Min
Pesce spada all'arancia
40 Min
Ombrina al cartoccio con patate
45 Min