Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g di rucola fresca, lavata
- 30 g di mandorle pelate
- 1 spicchio di aglio
- 2 - 3 filetti di peperoni sott'olio, sgocciolati
- 1 peperoncino secco piccante (opcjonalnie)
- 1 pizzico di sale
- 60 g di olio extravergine di oliva
- 300 g di pomodori ciliegino a metà
- 320 g di pasta secca tipo mezze maniche
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2071.1 kJ / 495 kcal
- Białko
- 13.2 g
- Węglowodany
- 65.7 g
- Tłuszcz
- 20.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.7 g
- Błonnik
- 5.1 g
- Sód
- 29.3 mg
Alternatywne przepisy
Conchiglie con pomodorini e stracciatella
40 Min
Spaghetti integrali, tonno, limone e rucola
25min
Pasta al pomodoro e peperoni
30 Min
Pasta caprese
20 Min
Nidi di spaghetti con crema di melanzane
30 Min
Caserecce integrali con melanzane e Feta
40 Min
Fusilli con pesto di rucola e bresaola
30 Min
Tagliatelle con yogurt, zucchine e zafferano
30 Min
Insalata di conchiglioni con pesto di melanzane
30 Min
Pasta alla Norma leggera
1 Std.
Pasta feta e pomodorini
30 Min
Pasta al pesto di rucola e pomodori secchi (senza glutine)
25min