![Mezze maniche con pomodorini e pesto di rucola Mezze maniche con pomodorini e pesto di rucola](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/35aa6de5-6d03-46e1-ba15-af3996758054/Derivates/783bbc21-b462-4af6-a64c-b23dee2d0dc7.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g di rucola fresca, lavata
- 30 g di mandorle pelate
- 1 spicchio di aglio
- 2 - 3 filetti di peperoni sott'olio, sgocciolati
- 1 peperoncino secco piccante (opcjonalnie)
- 1 pizzico di sale
- 60 g di olio extravergine di oliva
- 300 g di pomodori ciliegino a metà
- 320 g di pasta secca tipo mezze maniche
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2071.1 kJ / 495 kcal
- Białko
- 13.2 g
- Węglowodany
- 65.7 g
- Tłuszcz
- 20.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.7 g
- Błonnik
- 5.1 g
- Sód
- 29.3 mg
Alternatywne przepisy
Fusilli con pesto di rucola e bresaola
30min
Caserecce integrali con melanzane e Feta
40min
Tortiglioni in salsa eoliana
40min
Pasta integrale radicchio, provola e noci
20 Min
Spaghetti integrali, tonno, limone e rucola
25 Min
Nidi di spaghetti con crema di melanzane
30min
Vermicelli di scammaro
30min
Pasta fredda alla caprese
40min
Conchiglie con pomodorini e stracciatella
40min
Pasta al pesto di rucola e pomodori secchi (senza glutine)
25 Min
Pasta al pomodoro e peperoni
30min
Pasta caprese
20 Min