Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 Bund Petersilie, glattblättrig (ca. 20 g), Blätter abgezupft
- 50 g Sbrinz, in Stücken (2 cm)
- ½ Bio-Zitrone, Schale mit dem Sparschäler dünn abgeschält
- 550 g Lauch, in Stücken (3 cm)
- 300 g Teigwaren (Penne rigate, Kochzeit 10-12 Min.)
- 450 g Wasser
- 300 g Vollrahm
- 1 ½ TL Salz
- 4 Prisen Pfeffer (z.B. tasmanischer)
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2543 kJ / 613 kcal
- Białko
- 32 g
- Węglowodany
- 62 g
- Tłuszcz
- 32 g
Alternatywne przepisy
Lauch-Kartoffelstock mit Brätkügeli-Sauce
55min
Polenta mit Champignon-Rahm-Sauce
50 min
Peperoni-Risotto
35 Min
Gnocchi-Gratin mit Lauch
50 min
Teigwaren mit Thonsauce
30 min
Ofenguck mit Zucchetti
1h 10 min
Risotto Cinque P
30 min
Älpler Magronen
45 Min
Älpler Magronen
45 Min
Riz Casimir
45 Min
Zucchettibeilage
30 min
Vegetarische Carbonara
30 min