Ebly-Salat mit Gemüsevinaigrette

Ebly-Salat mit Gemüsevinaigrette

4.4 86 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 35 min
4 Portionen

Składniki

  • Wasser
    1500 g
  • Salz
    2 TL
  • Brokkoli in kleinen Röschen
    150 g
  • Salz
    2 Prisen
  • Schalotten
    50 g
  • Petersilie, flachblättrig
    1 Bund
  • Bundzwiebeln mit dem Grün
    2
  • Hartweizenkörner, parboiled (z.B. Ebly)
    200 g
  • Karotten
    150 g
  • Radieschen
    150 g
  • Zucchetti
    150 g
Vinaigrette
  • Senf
    ¾ TL
  • Salz
    ¾ TL
  • schwarzer Pfeffer, gemahlen
    1 Prise
  • Zucker
    1 TL
    1 TL Honig
  • Wasser
    50 g
  • Rotweinessig
    70 g
    70 g Weissweinessig
  • pflanzliches Öl
    130 g
Fertigstellung
  • Zuckermais, aus der Dose abgetropft
    265 g
  • Salz zum Abschmecken
  • Pfeffer zum Abschmecken
  • Rotweinessig zum Abschmecken
    Weissweinessig

Wartości odżywcze na 4 Portionen

Kalorie 2259.2 kcal / 9452.6 kJ
Białko 41.4 g
Tłuszcz 138.7 g
Węglowodany 249.7 g
Błonnik 46.8 g
Tłuszcz nasycony 20.1 g
Sód 7113.3 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...