Wersje kompatybilne
Polenta mit Champignon-Rahm-Sauce
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g Maisgriess, mittelfein (4 Min.)
- 200 g Crème Fraîche, mit 30 % Fettgehalt
- 500 g Champignons, frisch, geviertelt oder in Scheiben (5 mm)
- 1200 g Wasser
- 3 Gemüsebouillonwürfel (für je 0,5 l), zerkrümelt
- 150 g Zwiebeln, halbiert
- 1 Knoblauchzehe
- 20 g Olivenöl
- 25 g Butter
- 1 EL Maisstärke in 2 EL Wasser aufgelöst
- 1 Prise Salz, nach Belieben
- 1 Prise Pfeffer, nach Belieben
- 1 Bund Schnittlauch, in Röllchen
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2312 kJ / 552 kcal
- Białko
- 13 g
- Węglowodany
- 64 g
- Tłuszcz
- 25 g
- Tłuszcz nasycony
- 13 g
- Błonnik
- 7.4 g
- Sód
- 1062 mg
Alternatywne przepisy
Lauch-Penne-Pot
30 Min
Risotto Cinque P
30 Min
Teigwaren mit Thonsauce
30 Min
Lauch-Kartoffelstock mit Brätkügeli-Sauce
55 Min
Riz Casimir
45 Min
Ofenguck mit Zucchetti
1h 10min
Älpler Magronen
45 Min
Risotto mit frischen Steinpilzen
35 Min
Lasagne verdi
1 Std. 15 Min
Polenta
30 Min
Polenta mit Pilzragout
45 Min
Gnocchi-Gratin mit Lauch
50 Min