Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 Bund Petersilie, frisch, Blättchen abgezupft
- 130 g Zwiebeln, halbiert
- 1 Knoblauchzehe
- 250 g Karotten, in Stücken (3 cm)
- 30 g Olivenöl
-
400
g Rispentomaten, in Stücken (3 cm)
lub 400 g gehackte Tomaten, aus der Dose - 100 g Erbsen, tiefgekühlt und aufgetaut
- 100 g Wasser
- 250 g Parboiled Reis (Kochzeit 18 bis 20 Minuten)
- 1 TL Salz
- 4 Prisen schwarzer Pfeffer, gemahlen
- 140 g Zuckermais (kleine Dose), abgewaschen und abgetropft
- Wartości odżywcze
- na 4 Portionen
- Kalorie
- 6910.2 kJ / 1651.6 kcal
- Białko
- 69.9 g
- Węglowodany
- 313.9 g
- Tłuszcz
- 20.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Lauch-Penne-Pot
30min
Tomatenrisotto mit Basilikum
30min
Vegetarische Carbonara
30min
Käse - Gipfeli
40min
Kürbis-Reistopf
50min
Linguine mit Zitronen-Kräuter-Pesto
25min
Tomatenreis One Pot
30min
Griechischer One-Pot
30min
Gemüse-Tomatenreis mit Bohnen
35min
One-Pot-Pasta mit Schinken
25min
Spaghetti Blumenkohl-Bolognese
45min
Linsen- und Bohnensuppe
40min