Stacja Thermomix® Friend jest potrzebna

Aby przygotować ten przepis, potrzebna jest stacja Thermomix® Friend. Dowiedz się więcej

Steamed Turbot and Mixed Vegetable Parcels; Red Berry Sauce with Ice Cream
TM5 / TM6 + Thermomix® Friend

Steamed Turbot and Mixed Vegetable Parcels; Red Berry Sauce with Ice Cream

4.0 (1 ocena)

Składniki

Steamed Turbot and Mixed Vegetable Parcels

  • 80 g extra virgin olive oil
  • 1 ½ tsp fine sea salt
  • ½ tsp ground black pepper
  • 3 sprigs fresh thyme, leaves only
  • 2 tsp lemon zest, grated
  • 4 turbot fillets (120-200 g each)
    lub 4 white fish fillets, boneless, skinless
  • 60 g courgettes, cut in pieces (3 cm)
  • 70 g green beans, trimmed, halved
  • 70 g mixed peppers, cut in pieces (3 cm)
  • 500 g water
  • 400 g waxy potatoes, peeled, cut in slices (3 mm)

Red Berry Sauce and Finalisation

  • 600 g mixed fresh red berries
  • 250 g white wine
  • 10 g rum
  • 1 Tbsp cornflour
  • 50 g caster sugar
  • ice cream, to serve

Wartości odżywcze
na 1 portion
Kalorie
2767 kJ / 661 kcal
Białko
28 g
Węglowodany
51 g
Tłuszcz
29 g
Tłuszcz nasycony
7 g
Błonnik
10.5 g
Sód
593 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy