Wersje kompatybilne
Prune and Sausage-stuffed Pork Fillet
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 8 dried prunes (approx. 110 g), pitted
- 300 g good quality pork sausagemeat
- 2 pork fillets (500 g each), if they are smaller use 3 (approx. 325 g each)
- fine sea salt, to taste
- ground black pepper, to taste
- 2 Tbsp sunflower oil, for brushing
- 1250 g water
- 1200 g waxy potatoes, peeled, cut in pieces (3 cm)
- 190 g onions, quartered
- 3 garlic cloves
-
1 ½
chicken stock cubes (for 0.5 l each)
lub 1 ½ heaped tsp chicken stock paste, homemade - 1 Tbsp tomato purée
- 1 - 2 Tbsp cornflour
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1594 kJ / 380 kcal
- Białko
- 32 g
- Węglowodany
- 50 g
- Tłuszcz
- 13 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.9 g
- Błonnik
- 4.6 g
- Sód
- 659.3 mg
Alternatywne przepisy
Lavender Shortbread
1h
Sticky Toffee Puddings
1h
Cauliflower cheese
55min
Rhubarb Fool
1h 10min
Cranberry Chutney
25min
Cauliflower Cheese with Boiled Eggs
35 min
Rhubarb, Clove and Ginger Jam
45min
Peach Pavlova
5 Std. 30 Min
Crème Anglaise (Vanilla Sauce)
10min
Cardamom and Rose Shortbread
1h 30min
Gooseberry Curd
1h
Guinness® Bread with Smoked Trout Topping and Watercress
1h 45min