Wersje kompatybilne
Prune and Sausage-stuffed Pork Fillet
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 8 dried prunes (approx. 110 g), pitted
- 300 g good quality pork sausagemeat
- 2 pork fillets (500 g each), if they are smaller use 3 (approx. 325 g each)
- fine sea salt, to taste
- ground black pepper, to taste
- 2 Tbsp sunflower oil, for brushing
- 1250 g water
- 1200 g waxy potatoes, peeled, cut in pieces (3 cm)
- 190 g onions, quartered
- 3 garlic cloves
-
1 ½
chicken stock cubes (for 0.5 l each)
lub 1 ½ heaped tsp chicken stock paste, homemade - 1 Tbsp tomato purée
- 1 - 2 Tbsp cornflour
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1594 kJ / 380 kcal
- Białko
- 32 g
- Węglowodany
- 50 g
- Tłuszcz
- 13 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.9 g
- Błonnik
- 4.6 g
- Sód
- 659.3 mg
Alternatywne przepisy
Lemon Curd
1h
Sticky Jamaican Ginger Cake
25h
Haggis and Pancetta Roulade with Whisky Sauce
40min
Orange Liqueur Zabaglione
15min
Summer Pudding
8 godz. 30 min
Rhubarb Crumble
55min
Brandy Butter
10min
Gluten-free Beetroot Blinis with Horseradish Cream and Crayfish
35min
Pears in Spiced Red Wine
3h 20min
Pear and Blueberry Crumble
45min
Chestnut and Cranberry Stuffing
1h 55 min
Lavender Shortbread
1h