Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g olive oil
- 200 g onions, quartered
-
800
g feather steak, diced (3 cm)
lub 800 g braising steak, diced (3 cm) - 30 g plain flour
- 1 tsp fine sea salt
- ¾ tsp ground black pepper
- 20 g tomato purée
- 415 g stout (e.g. Guinness)
- 3 sprigs fresh rosemary, leaves only
- 250 g carrots, peeled, cut in pieces (2 cm)
- 250 g parsnips, peeled, cut in pieces (2 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1199 kJ / 287 kcal
- Białko
- 32.4 g
- Węglowodany
- 16.9 g
- Tłuszcz
- 9.9 g
Alternatywne przepisy
Meatballs with Tomato Sauce
45min
Pork tenderloin with mustard sauce
35min
Beef Stroganoff
1h
Sautéed Pork with Cider
55min
Lamb Spezzatino
1h 45min
Pork Fillet with Red Wine Sauce and Vegetables
45min
Chicken Étouffée
45min
Beef, Ale and Dumpling Stew
1 Std. 55 Min
Pork, Chestnut and Chorizo Stew
26 Std. 15 Min
Beef Bourguignon
1h 30min
Glazed Gammon, Dauphinoise Potatoes and Green Beans
2h 10min
Chicken and Chorizo Hotpot
45min