![Haggis and Pancetta Roulade with Whisky Sauce Haggis and Pancetta Roulade with Whisky Sauce](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/AF8BD977-B065-48D9-8E1C-933FEEB88DC6/Derivates/27C713C1-B75F-45ED-A2C5-7D7FBFA80D9A.jpg)
Wersje kompatybilne
Haggis and Pancetta Roulade with Whisky Sauce
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Roulade
- 80 g carrots, cut in pieces
- 250 g haggis, skinned, cut in pieces
- 100 g Toulouse sausages, skinned, cut in pieces
- 120 g pancetta, thin slices
Whisky Sauce
- 150 g shallots, halved
- 25 g unsalted butter, diced
- 100 g whisky
- 250 g beef stock
- 1 tsp cornflour
- 1 tsp fine sea salt
- ½ tsp ground black pepper
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2217.6 kJ / 530 kcal
- Białko
- 17 g
- Węglowodany
- 22.4 g
- Tłuszcz
- 35.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 9.9 g
- Błonnik
- 1.9 g
- Sód
- 1615.8 mg
Alternatywne przepisy
Carrot and Swede Mash
20 min
Broccoli and stilton soup
30 min
Béarnaise Sauce
20 min
Red Onion Gravy
25 Min
Chorizo and Butternut Squash Soup
30 min
Smoked Mackerel Pâté
55 min
Fillet of Beef, Mushroom and Stilton Rarebit Tarts with Celeriac Purée
2h 10min
Peppercorn Sauce
30 min
Smoked Mackerel Watercress Dip
5 Min
Amaretti Crème Brulée
4h 30min
Bread Sauce
1h 25 min
Luxury Fish Pie with Parmesan and Garlic Sweet Potato Mash
1 godz. 20 min