Wersje kompatybilne
Haggis and Pancetta Roulade with Whisky Sauce
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Roulade
- 80 g carrots, cut in pieces
- 250 g haggis, skinned, cut in pieces
- 100 g Toulouse sausages, skinned, cut in pieces
- 120 g pancetta, thin slices
Whisky Sauce
- 150 g shallots, halved
- 25 g unsalted butter, diced
- 100 g whisky
- 250 g beef stock
- 1 tsp cornflour
- 1 tsp fine sea salt
- ½ tsp ground black pepper
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2217.6 kJ / 530 kcal
- Białko
- 17 g
- Węglowodany
- 22.4 g
- Tłuszcz
- 35.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 9.9 g
- Błonnik
- 1.9 g
- Sód
- 1615.8 mg
Alternatywne przepisy
Luxury Fish Pie with Parmesan and Garlic Sweet Potato Mash
1h 20 min
Toad in the Hole
1h
Salmon Scotch Eggs with Honey Mustard Dipping Sauce
1h
Mandarin and White Chocolate Trifle
6 Std.
Spanish-flavoured Sausagemeat Plait
1h
Bread Sauce
1h 25min
Peppercorn Sauce
30 min
Prune and Sausage-stuffed Pork Fillet
1h 20 min
Fillet of Beef, Mushroom and Stilton Rarebit Tarts with Celeriac Purée
2 Std. 10 Min
Individual Beef Wellingtons with Red Wine Jus
2 Std. 10 Min
Eton Mess Parfait with a Fresh Berry Sauce
9h
Christmas Bread Sauce
15min