Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
8
chicken thighs, skin on, bone in
lub 8 chicken legs, skin on - 80 g unsalted butter, cut in pieces
- 250 g yellow onions, halved
- 3 garlic cloves
- 400 g tinned chopped tomatoes
-
1
tsp beef stock paste, homemade
lub ½ beef stock cube (for 0.5 l), crumbled - 1 tsp salt
- ½ tsp ground black pepper
- 4 Tbsp dry Marsala wine
- 900 g water
- 170 g bulgar wheat
- 15 g fresh mixed herbs (eg. coriander, dill, tarragon, parsley), leaves only, chopped, for garnishing
- ½ lemon, for garnishing, cut in slices and halved
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2762.1 kJ / 660.2 kcal
- Białko
- 42 g
- Węglowodany
- 28.5 g
- Tłuszcz
- 41.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 15.5 g
- Błonnik
- 5.5 g
- Sód
- 406.5 mg
Alternatywne przepisy
Prawn Saganaki
35 Min
Mexican Stuffed Peppers
45min
Mediterranean Herb Baked Fish (TM6)
45min
Mediterranean Herb Baked Fish (TM5)
45min
Chicken, Basil and Roasted Red Pepper Spaghetti
35 Min
Lemon Garlic Salmon
2h 20min
Salmon and Leek Parcel with New Potatoes
1h
Chickpea and Turkey Meatball Soup
45min
Prawn and Chorizo Paella
45min
Sea Bass with Cavolo Nero, Cannellini Beans and Red Pepper
30min
Five-spice Duck with Mushrooms, Asian Vegetables and Rice
1 godz. 5 min
Garlic Turkey Stew
45min