Wersje kompatybilne
Pork Tenderloin with Mustard Sauce and Potatoes
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 900 g potatoes, peeled, cut in pieces (3 cm)
- 900 g pork tenderloin, sliced (approx. 1 cm thick slices)
- 250 g chestnut mushrooms, sliced
- 600 g water
-
90
g dry vermouth
lub 90 g Madeira wine, dry or sweet - 60 g onion, quartered
- 2 garlic cloves (opcjonalnie)
- 1 Tbsp wholegrain mustard
- 1 Tbsp hot mustard
-
1
chicken stock cube (for 0.5 l), crumbled
lub 1 heaped tsp chicken stock paste, homemade - 2 tsp fine sea salt
- 1 pinch ground black pepper, adjust to taste
- 100 g whole milk
-
2
Tbsp crème fraîche
lub 2 Tbsp double cream - 2 heaped Tbsp cornflour
- 3 - 6 sprigs fresh parsley leaves, chopped, to garnish
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 965 kJ / 230 kcal
- Białko
- 27 g
- Węglowodany
- 7 g
- Tłuszcz
- 7 g
- Tłuszcz nasycony
- 4 g
- Błonnik
- 0.9 g
- Sód
- 947 mg
Alternatywne przepisy
Beef Stroganoff
1h
Rice with Duck
1h 5min
Chicken breasts pizzaiola
55 min
Spaghetti Carbonara
40 min
Chicken Breasts Pizzaiola
50 min
Meat Loaf
1 godz. 20 min
Pork Tenderloin with Mustard Sauce
30 min
Pork Fillet with Mustard Sauce
30 min
Chicken and Pepper Souvlaki with Rice
1h 5min
Chicken Pizzaiola
50 min
Beef in Stout
1h 40min
Chicken and Spinach Lasagne
1h 15min