Black Pudding Scotch Eggs

Black Pudding Scotch Eggs

3.7 3 oceny
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 50 min
6 portions

Składniki

  • water (up to 1l mark)
  • shallot cut in half
    50 g
  • fresh parsley leaves
    2 sprigs
  • black pudding good quality, cut in pieces (3 cm)
    400 g
  • sausage meat good quality
    200 g
  • medium egg
    2
  • English mustard
    15 g
  • fine sea salt
    1 ½ tsp
  • ground black pepper
    ½ tsp
  • panko breadcrumbs
    100 g
  • vegetable oil for frying
    1500 g
    sunflower oil, for frying

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 727.2 kcal / 3042.7 kJ
Białko 27.4 g
Tłuszcz 59.3 g
Węglowodany 21.5 g
Błonnik 1.2 g
Tłuszcz nasycony 49.6 g
Sód 1443.9 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...