Urządzenia i Akcesoria
Black Pudding Scotch Eggs
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 50 min
6 portions
Składniki
-
water (up to 1l mark)
-
shallot cut in half50 g
-
fresh parsley leaves2 sprigs
-
black pudding good quality, cut in pieces (3 cm)400 g
-
sausage meat good quality200 g
-
medium egg2
-
English mustard15 g
-
fine sea salt1 ½ tsp
-
ground black pepper½ tsp
-
panko breadcrumbs100 g
-
sunflower oil, for fryingvegetable oil for frying1500 g
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
1443.9 mg
Białko
27.4 g
Kalorie
3042.7 kJ /
727.2 kcal
Tłuszcz
59.3 g
Błonnik
1.2 g
Tłuszcz nasycony
49.6 g
Węglowodany
21.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Yorkshire puddings
3 godz. 40 min
Pork Tenderloin with Paprika Cream Sauce and Linguine
1 godz. 30 min
Pickled Red Onions
1 godz. 50 min
Cottage Pie with Colcannon Mash
1 godz. 50 min
Beef, Ale and Dumpling Stew
1 godz. 55 min
Butter Chicken
50 min
Chilli Con Carne
35 min
Raspberry and Apple Crumble
1 godz. 5 min
Traditional Austrian Beef Goulash
4 godz.
Cheese Sauce
15 min
Cauliflower Cheese
50 min
Peppercorn Sauce
30 min