![Black Pudding Scotch Eggs Black Pudding Scotch Eggs](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/76dad3a5e9f2ccf40f8eab2a8746576e/Derivates/f799da3d4b0a357b71de047d12679dd8771e508a.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- water (up to 1l mark)
- 50 g shallot, cut in half
- 2 sprigs fresh parsley leaves
- 400 g black pudding, good quality, cut in pieces (3 cm)
- 200 g sausage meat, good quality
- 2 medium egg
- 15 g English mustard
- 1 ½ tsp fine sea salt
- ½ tsp ground black pepper
- 100 g panko breadcrumbs
-
1500
g vegetable oil, for frying
lub sunflower oil, for frying
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3042.7 kJ / 727.2 kcal
- Białko
- 27.4 g
- Węglowodany
- 21.5 g
- Tłuszcz
- 59.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 49.6 g
- Błonnik
- 1.2 g
- Sód
- 1443.9 mg
Alternatywne przepisy
Sticky Toffee Puddings
1 Std.
Turkish Spiced Lamb Bites
1 godz. 30 min
Beetroot Carpaccio (TM6)
20 Min
Apricot Danish Pastries
40 Min
Orange and Pear Pavlova (TM5)
Brak ocen
Roasted Banana Affogato
10h 55min
Red Wine-poached Pears with Crème Anglaise
1 Std. 45 Min
Crispy Smashed Jersey Royals with Salsa Verde
1h 15min
Beef Goulash with Bread Dumplings and Red Cabbage
1h 40min
Sweet and Sour Peppers
40 Min
Fish Pie with Salsa Verde-laced Béchamel
1h 40min
Sticky Gochujang Marinade
10 min