Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g shallots, peeled
- 150 g red wine
- 300 g carrots, cut in sticks (1 cm x 7 cm)
- 1 pork fillet (500 g, approx. Ø 6 cm)
- 1 tsp salt
- ½ tsp ground black pepper
- 130 g water
-
½
tsp meat stock paste
lub ½ meat stock cube (for 0.5 l) - 8 juniper berries (opcjonalnie)
-
25
g cherry jam
lub 25 g red berry jam - 20 g butter
- 1 tsp cornflour
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1047 kJ / 250 kcal
- Białko
- 29 g
- Węglowodany
- 11 g
- Tłuszcz
- 7 g
- Błonnik
- 2.5 g
Alternatywne przepisy
Beef Stroganoff
1h
Sautéed Pork with Cider
55min
Pork Chops with Orange
2h 25 min
Chicken with creamy vegetable sauce
50min
Pork Fillet with Sauerkraut and Potato Purée
1 godz. 10 min
Pork tenderloin with mustard sauce
35min
Pork Tenderloin with Mustard Sauce
30min
Chicken Pizzaiola
50min
Chicken Cacciatore
50min
Pork Fillet with Mustard Sauce
30min
Beef in Stout
1h 40min
Beef Bourguignon
1h 30min