Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Chicken and Ham Filling
- 800 g chicken meat, boneless and skinless, mixture of breast and thigh, diced (2 cm)
- 220 g shredded ham hock
- 4 sprigs fresh tarragon, leaves only, roughly chopped
- 4 sprigs fresh parsley, leaves only, roughly chopped
- 2 tsp garlic powder
- 2 tsp fine sea salt
- ½ tsp ground white pepper
Pie
- 700 g water
- 250 g fine asparagus, trimmed
- 550 g strong white bread flour, plus extra for dusting
- 70 g unsalted butter, diced
- 1 tsp fine sea salt
- 100 g lard, diced, plus extra for greasing
- 1 medium egg, beaten
- Wartości odżywcze
- na 1 slice
- Kalorie
- 2525 kJ / 603 kcal
- Białko
- 38 g
- Węglowodany
- 51 g
- Tłuszcz
- 27 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Luxury Fish Pie with Parmesan and Garlic Sweet Potato Mash
1j 20 menit
Cornish Pasty
1j 30 menit
Meringue Topped Mince Pies
55 Min
Egg Custard Tarts
2j
Lamb and Leek Pie
2j
Red Onion and Garlic Soda Bread
2h 15 min
Cauliflower Cheese
50 menit
Cranberry and Camembert Stuffed Chicken
45 Min
Brussels Sprouts with Chestnuts and Pancetta
35 Min
Cheese Sauce
15min
Red Onion Gravy
25 min
Yorkshire Pudding
1j