Wersje kompatybilne
Beef Bourguignon and Warm Lemon Pudding with Lemon Syrup
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Lemon Pudding with Syrup
- unsalted butter, for greasing
- brown sugar, for dusting
- 100 g lemon juice
- 850 g water
- 280 g brown sugar
- 4 - 6 pieces lemon peel, to taste
- 130 g strong white bread flour
- 60 g unsalted butter, diced
- 15 g milk
- 60 g lemon juice, freshly squeezed
- 2 tsp baking powder
- 2 medium eggs
Beef Bourguignon
- 1 dried bay leaf
- 5 sprigs fresh parsley, cut in pieces
- 3 sprigs fresh thyme, cut in pieces
- 3 garlic cloves
- 200 - 250 g onions, quartered
- 15 g olive oil
- 700 g beef meat, diced (3 cm) (preferably top rump, chuck, collar or cheek)
- 150 g streaky bacon, cured and smoked, cut in strips
- 300 g red wine, preferably Burgundy or any full-bodied red wine
- 200 g water
- 1 tsp fine sea salt
- 2 pinches ground black pepper
- 200 g fresh button mushrooms
- 300 g carrots
- 1 - 2 Tbsp cornflour (opcjonalnie)
- baguette, sliced, for serving
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 5931 kJ / 1417 kcal
- Białko
- 49 g
- Węglowodany
- 104 g
- Tłuszcz
- 82 g
- Tłuszcz nasycony
- 44 g
- Błonnik
- 5.9 g
- Sód
- 1267 mg
Alternatywne przepisy
Sweet and Sour Pork Ribs
40 Min
Fish Pie with Potato Gratin Topping (TM5)
1sa 10 dk
Chicken chorizo and chickpea stew
40 Min
Pork Tenderloin with Mustard Sauce and Potatoes
1h 5min
Lamb Spezzatino
1 Std. 45 Min
Pork Tenderloin with Mustard Sauce
30min
Sautéed Pork with Cider
55min
Pork Wellington with Green Pea Duxelles and Champagne Sauce
1h 15min
Steak, Guinness® and Oyster Pie
3h
Smoky Pork and Beans
3h
Marmalade-glazed Ham
1 Std. 50 Min
Beef Bourguignon
1h 30min