Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Chimichurri Sauce
- 4 garlic cloves
- 100 g shallots, halved
- 20 g fresh coriander, thick stalks removed
- 20 g fresh parsley, thick stalks removed
- 2 Tbsp dried oregano
- 200 g olive oil
- 60 g white wine vinegar
- 35 g lemon juice
- 1 tsp dried chilli flakes
- 1 - 1 ½ tsp fine sea salt, to taste
- 2 pork fillets (approx. 1000 g)
Rice Salad and Pork Fillet
- 15 g fresh parsley leaves
- 90 g olive oil
- 60 g pickled capers, drained
- 60 g lemon juice
- 2 Tbsp coarse salt flakes
- 1000 g water
- 1 tsp fine sea salt
- 250 g long grain rice
- 400 g courgettes, cut in small cubes
- 300 g carrots, cut in small cubes
- 1 red pepper, cut in small cubes
- 1 yellow pepper, cut in small cubes
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3443 kJ / 822 kcal
- Białko
- 43 g
- Węglowodany
- 41 g
- Tłuszcz
- 52 g
- Błonnik
- 4.5 g
Alternatywne przepisy
Fish Tacos
45 min
Duck Breasts with Orange Ginger Sauce, Mashed Potatoes and Green Beans
1h 10min
Béarnaise Sauce
20min
Peppadew® and Feta Stuffed Chicken with Lemon Couscous
1 godz.
Cajun Prawn Lettuce Cups with Pineapple Salsa
25min
Prawn Cocktail
15min
Chicken Tacos al Pastor
45 min
The Ultimate Barbecue Sauce
2 godz.
Seared Sesame Steaks with Ginger Chopped Salad and Lime Couscous
35min
Soy-glazed Chicken with Pak Choi
13 Std.
Sticky Apple Pork Ribs
2 godz. 30 min
Sirloin Steak with New Potatoes and Chimichurri
40min