Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 450 g pork fillet, sliced (1 cm)
- 100 g button mushrooms, sliced
-
75
g vermouth, white
lub 75 g Madeira wine - 100 g milk
- 60 g onions, quartered
- 1 garlic clove (opcjonalnie)
- 2 tsp wholegrain mustard
- 1 tsp English mustard
-
1
tsp chicken stock paste, homemade
lub 1 chicken stock cube (for 0.5 l) - 1 tsp fine sea salt
- 1 pinch ground black pepper
-
2
Tbsp crème fraîche
lub 2 Tbsp cream - 1 heaped Tbsp cornflour
- 2 - 3 sprigs fresh parsley, for garnishing
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 804 kJ / 192 kcal
- Białko
- 25.87 g
- Węglowodany
- 4.6 g
- Tłuszcz
- 7.82 g
- Błonnik
- 0.83 g
Alternatywne przepisy
Beef Bourguignon
1 Std. 30 Min
Roasted Pork and Apples with Butternut Squash Purée
1 Std. 25 Min
Pork Chops with Orange
2 Std. 25 Min
Beef Stroganoff
1 Std.
Pork Tenderloin with Mustard Sauce
30 Min
Pork Fillet with Red Wine Sauce and Vegetables
45 Min
Honey Mustard Baked Chicken and Garlic Cauliflower Purée
50 Min
Peppadew® and Feta Stuffed Chicken with Lemon Couscous
1 Std.
Sautéed Pork with Cider
55min
Stuffed Pork Fillet with Celery and Potato Purée
55min
Pork tenderloin with mustard sauce
35 Min
Beef in Stout
1h 40 min