Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 450 g pork fillet, sliced (1 cm)
- 100 g button mushrooms, sliced
-
75
g vermouth, white
lub 75 g Madeira wine - 100 g milk
- 60 g onions, quartered
- 1 garlic clove (opcjonalnie)
- 2 tsp wholegrain mustard
- 1 tsp English mustard
-
1
tsp chicken stock paste, homemade
lub 1 chicken stock cube (for 0.5 l) - 1 tsp fine sea salt
- 1 pinch ground black pepper
-
2
Tbsp crème fraîche
lub 2 Tbsp cream - 1 heaped Tbsp cornflour
- 2 - 3 sprigs fresh parsley, for garnishing
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 804 kJ / 192 kcal
- Białko
- 25.87 g
- Węglowodany
- 4.6 g
- Tłuszcz
- 7.82 g
- Błonnik
- 0.83 g
Alternatywne przepisy
Sautéed Pork with Cider
55min
Beef Stroganoff
1h
Roasted Pork and Apples with Butternut Squash Purée
1 Std. 25 Min
Pork Fillet with Red Wine Sauce and Vegetables
45min
Stuffed Pork Fillet with Celery and Potato Purée
55min
Pork tenderloin with mustard sauce
35min
Pork Tenderloin with Mustard Sauce and Potatoes
1h 5min
Pork Tenderloin with Mustard Sauce
30min
Chicken with creamy vegetable sauce
50min
Pork Chops with Orange
2 Std. 25 Min
Chicken and mushrooms in red wine
45min
Beef in Stout
1 Std. 40 Min