Monkfish and prawn soup

Monkfish and prawn soup

4.9 25 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz.
6 portions

Składniki

  • monkfish preferably with bone (see tips)
    450 - 500 g
  • whole unpeeled prawns (see tips)
    500 g
  • water
    800 g
  • carrots cut in pieces
    70 g
  • leek (white part only), cut in pieces
    60 g
  • garlic cloves
    3
  • extra virgin olive oil
    50 g
  • brandy
    50 g
  • crushed tomatoes, canned
    200 g
  • white short-grain rice
    1 tbsp
  • saffron threads
    1 pinch
  • fish stock cube (for 0.5 l) (see tip)
    1
    1 tsp salt
  • red chilli sauce
    8 drops

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 189 kcal / 791 kJ
Białko 18 g
Tłuszcz 10 g
Węglowodany 5 g
Błonnik 1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...