Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 450 - 500 g monkfish, preferably with bone (see tips)
- 500 g whole unpeeled prawns (see tips)
- 800 g water
- 70 g carrots, cut in pieces
- 60 g leek (white part only), cut in pieces
- 3 garlic cloves
- 50 g extra virgin olive oil
- 50 g brandy
- 200 g crushed tomatoes, canned
- 1 tbsp white short-grain rice
- 1 pinch saffron threads
-
1
fish stock cube (for 0.5 l) (see tip)
lub 1 tsp salt - 8 drops red chilli sauce
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 791 kJ / 189 kcal
- Białko
- 18 g
- Węglowodany
- 5 g
- Tłuszcz
- 10 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Seafood Risotto
40 min
Lychee Panna Cotta with Rosewater Syrup
4 Std. 30 Min
Stuffed Pork Fillet with Celery and Potato Purée
55 min
Onion soup
1h 10 min
Crab, Saffron and Parmesan Tartlets
1h 20 min
Onion Soup
1h
Creamy Mushroom Soup
20min
Seafood Korma
40 min
Borscht
50 min
Mini Crab Cakes with Coriander Paste
1h
Chestnut and Fennel Soup - Zuppa di castagne e finocchio
35 min
Spinach and Parmesan Soup
45 min