Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 450 - 500 g monkfish, preferably with bone (see tips)
- 500 g whole unpeeled prawns (see tips)
- 800 g water
- 70 g carrots, cut in pieces
- 60 g leek (white part only), cut in pieces
- 3 garlic cloves
- 50 g extra virgin olive oil
- 50 g brandy
- 200 g crushed tomatoes, canned
- 1 tbsp white short-grain rice
- 1 pinch saffron threads
-
1
fish stock cube (for 0.5 l) (see tip)
lub 1 tsp salt - 8 drops red chilli sauce
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 791 kJ / 189 kcal
- Białko
- 18 g
- Węglowodany
- 5 g
- Tłuszcz
- 10 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Steamed Cod with Vizcaina Sauce
50min
Onion soup
1h 10min
Rabbit Stew with Sweet Potato Purée
1h
Beetroot Gazpacho With Horseradish Créme
1h 40 min
Gazpacho
1 Std. 15 Min
Christmas Baked Cod (Portugal)
1 Std. 15 Min
Fish Stew
45min
Caldeirada (Fish Stew)
45min
Cod with Pistachio and Couscous
30min
Sea Bass with Castelluccio Lentils - Spigola con lenticchie di Castelluccio
1h
Mussels in Cream and White Wine Sauce
45min
Seafood Risotto
40min