Urządzenia i Akcesoria
Tarka Dal
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 9 godz. 5 min
6 portions
Składniki
-
mung dal250 g
-
water plus extra for soaking700 g
-
garlic cloves finely sliced6
-
vegetable oil1 tsp
-
cumin seeds1 tsp
-
ghee40 g
-
onions quartered70 g
-
fresh root ginger peeled, cut in round slices (2 mm)15 g
-
fresh green chillies halved, deseeded, to taste1 - 2
-
ground turmeric½ tsp
-
garam masala2 tsp
-
fine sea salt or to taste1 tsp
-
fresh coriander leaves chopped, for garnishing5 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Białko
11 g
Kalorie
884 kJ /
211 kcal
Tłuszcz
8.5 g
Węglowodany
22.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Dal Makhani
9 godz. 30 min
Palak Paneer
45 min
Cauliflower Stuffed Parathas
45 min
Aloo Gobi
20 min
Lentil Curry (Dahl)
30 min
Tarka dal
30 min
Aloo Gobi (Bombay Potatoes with Cauliflower)
50 min
Chapatis
1 godz. 30 min
Sambhar
1 godz. 5 min
Coriander Chutney
5 min
Nadan Mutta (Egg Curry)
50 min
Chana Masala
45 min