Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 - 15 sprigs fresh parsley, leaves only, to taste
- 1 - 2 garlic cloves, to taste
- 220 g onions, quartered
- 45 g extra virgin olive oil
- 1000 g fresh mussels, scrubbed and debearded (see tip)
- 150 g dry white wine
- 1 pinch fine sea salt
- 1 pinch ground black pepper
- 100 g double cream
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 935 kJ / 223 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 5 g
- Tłuszcz
- 17 g
- Błonnik
- 0.9 g
Alternatywne przepisy
Monkfish and prawn soup
1h
Spiced Garlic Prawns and Squid
20min
Twice-Baked Watercress, Goat's Cheese and Hazelnut Soufflé
1h 10 min
Duck with Blackberry Sauce and Celeriac Mash
40min
Steamed Seared Quail, Celeriac Tea, Celeriac and Apple
Brak ocen
Steamed Cod with Vizcaina Sauce
50min
Thai Steamed Salmon Parcels
45min
Steamed Plaice with Tomato Sauce
30min
Poached Egg Pots with Smoked Salmon and Avocado Salsa
30min
Chimichurri Pork Fillet with Warm Rice Salad
13h 20min
Creamy Pea Soup with Serrano Chips
30min
Sirloin Steak with New Potatoes and Chimichurri
40min