Urządzenia i Akcesoria
Mussels in Cream and White Wine Sauce
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 45 min
4 portions
Składniki
-
fresh parsley leaves to taste10 - 15 sprigs
-
garlic cloves to taste1 - 2
-
onions quartered220 g
-
extra virgin olive oil45 g
-
fresh mussels scrubbed and debearded (see tip)1000 g
-
dry white wine150 g
-
fine sea salt1 pinch
-
ground black pepper1 pinch
-
double cream100 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
759.7 mg
Białko
31.1 g
Kalorie
1909.3 kJ /
456.4 kcal
Tłuszcz
26 g
Błonnik
1.1 g
Tłuszcz nasycony
8.5 g
Węglowodany
16.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Meatballs with White Wine Mushroom Sauce
35 min
Steamed Garlic Prawns
30 min
Béarnaise Sauce
20 min
Beef Wellington with Mashed Potatoes, Steamed Carrots and Madeira Sauce
3 godz. 40 min
Hollandaise Sauce
15 min
Lamb Fillets with Pink Peppercorn Sauce
30 min
Watermelon Canapés with Whipped Feta and Walnuts
20 min
Slow-cooked Pears in Red Wine
5 godz.
Béarnaise Sauce
15 min
Chicken Liver Parfait
2 godz. 40 min
Sofrito Toasts with Serrano Ham
40 min
Peppercorn Sauce
30 min