![Tom Yum with Prawns Tom Yum with Prawns](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/FC07913B-6BCD-4910-AFE2-B6CAC9447E9B/Derivates/0D6EBC10-08C5-49B3-8452-3E62CF6FA881.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 8 sprigs fresh coriander, leaves and stems, cut in pieces
- 10 leaves fresh Thai basil
- 1 fresh green chilli
- 1 fresh red chilli, deseeded
- 4 garlic cloves
- 25 g fresh root ginger, peeled, cut in round slices (2 mm)
- 240 g shallots, halved
- 20 g olive oil
- 2 stalks fresh lemon grass, outer tough layers discarded, squashed and bruised
-
800
g chicken stock
lub 800 g vegetable stock - 50 g fish sauce
-
100
g oyster mushrooms, fresh, halved
lub 100 g shiitake mushrooms, fresh, halved - 250 g large raw prawns, peeled
- 30 g lime juice
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 470 kJ / 112 kcal
- Białko
- 12.2 g
- Węglowodany
- 5.6 g
- Tłuszcz
- 4.5 g
Alternatywne przepisy
Keralan Fish Curry
30min
Green Curry Chicken
55 min
Spicy Seafood Soup (Tom Yum)
30min
Steamed Thai-style fish cakes
45min
Thai-style Prawn Broth, Spiced Apples
1 Std. 15 Min
Prawn And Chicken Laksa
40p
Thai Mussels
25 Min
Prawn Xacuti
1 Std. 20 Min
Hot and Sour Prawn Soup
15 min
Spiced Garlic Prawns and Squid
20p
Prawn Curry
30min
Mango on Coconut Sticky Rice
55 min