Parmigiana di patate

Parmigiana di patate

4.2 196 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz.
6 porzioni

Składniki

  • di patate a pasta gialla pelate e a fettine (5 mm)
    800 g
  • di acqua
    500 g
  • di Parmigiano Reggiano, a pezzi
    50 g
  • di latte parzialmente scremato
    500 g
  • di amido di mais (maizena)
    40 g
  • di sale
    1 pizzico
  • di noce moscata in polvere
    1 pizzico
  • di pepe nero macinato
    2 pizzichi
  • di provola affumicata a fette sottili
    50 g
  • di tacchino arrosto a fette
    160 g
  • insalata a piacere

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 286.6 kcal / 1122.6 kJ
Białko 16.3 g
Tłuszcz 8 g
Węglowodany 38.3 g
Błonnik 2.1 g
Tłuszcz nasycony 3.8 g
Sód 1.3 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...