![Parmigiana di patate Parmigiana di patate](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/52203859-1949-457d-87de-21d383e0f75a/Derivates/3fece854-eb51-4a60-9dfa-8489d8ef4901.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 800 g di patate a pasta gialla, pelate e a fettine (5 mm)
- 500 g di acqua
- 50 g di Parmigiano Reggiano, a pezzi
- 500 g di latte parzialmente scremato
- 40 g di amido di mais (maizena)
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di noce moscata in polvere
- 2 pizzichi di pepe nero macinato
- 50 g di provola affumicata a fette sottili
- 160 g di tacchino arrosto a fette
- insalata, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1122.6 kJ / 286.6 kcal
- Białko
- 16.3 g
- Węglowodany
- 38.3 g
- Tłuszcz
- 8 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.8 g
- Błonnik
- 2.1 g
- Sód
- 1.3 mg
Alternatywne przepisy
Gattò di patate
1 Std. 30 Min
Patate gratinate al Gorgonzola
40 分钟
Torta salata ai 4 formaggi
1 Std.
Polpette con patate al forno piccanti
1 Std.
Lasagne ai funghi
2h
Torta di patate e mais
1h 50min
Sfogliata ai funghi
1 Std. 40 Min
Girelle di pizza al prosciutto
2 Std. 30 Min
Pasta al forno veloce
45 分钟
Frico
1 Std.
Sfogliata ai peperoni e stracciatella
1 Std.
Involtini di melanzane al prosciutto
1 Std.