Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pappardelle
- 300 g di farina tipo 00 + q.b.
- 3 uova
- 15 g di olio extravergine di oliva
Ragù di cinghiale
- 70 g di pancetta affumicata a cubetti
- 60 g di carota, pelata e a pezzi (2 cm circa)
- 120 g di cipolla in quarti
- 1 rametto di rosmarino fresco, gli aghi lavati ed asciugati
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 500 g di carne di cinghiale a tocchetti piccoli
- 70 g di vino rosso
- 300 g di passata di pomodoro
- 150 g di acqua
- 1 cucchiaino di sale
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2987 kJ / 714 kcal
- Białko
- 44.2 g
- Węglowodany
- 63.1 g
- Tłuszcz
- 32.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.6 g
- Błonnik
- 3.6 g
- Sód
- 1052.4 mg
Alternatywne przepisy
Trippa in rosso con patate
1 Std. 30 Min
Cinghiale in umido
1h 45min
Trippa alla romana
2 godz.
Fegato alla veneziana
35 Min
Crostini con crema di milza
1h
Trippa alla parmigiana
1 godz. 20 min
Trippa alla fiorentina
1 Std. 15 Min
Cinghiale in agrodolce alla romana
25 Std. 40 Min
Coda alla vaccinara
3 godz.
Cinghiale ai frutti di bosco
26h
Trippa alla trasteverina
45 Min
Ragù di salsiccia
1 Std. 15 Min