![Pappardelle al ragù di cinghiale Pappardelle al ragù di cinghiale](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/f36a2872d158f235975e73c878bce846/Derivates/18f299cca2aaa784e1041672dfcade26875a9d67.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pappardelle
- 300 g di farina tipo 00 + q.b.
- 3 uova
- 15 g di olio extravergine di oliva
Ragù di cinghiale
- 70 g di pancetta affumicata a cubetti
- 60 g di carota, pelata e a pezzi (2 cm circa)
- 120 g di cipolla in quarti
- 1 rametto di rosmarino fresco, gli aghi lavati ed asciugati
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 500 g di carne di cinghiale a tocchetti piccoli
- 70 g di vino rosso
- 300 g di passata di pomodoro
- 150 g di acqua
- 1 cucchiaino di sale
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2987 kJ / 714 kcal
- Białko
- 44.2 g
- Węglowodany
- 63.1 g
- Tłuszcz
- 32.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.6 g
- Błonnik
- 3.6 g
- Sód
- 1052.4 mg
Alternatywne przepisy
Cinghiale in umido
1小时 45 分钟
Crostini con crema di milza
1小时
Trippa alla parmigiana
1 Std. 20 Min
Ragù bianco
1 Std. 20 Min
Trippa alla fiorentina
1h 15min
Trippa in umido
1h 10min
Tagliatelle al ragù
1h 10min
Trippa all'empolese
1h 15min
Ragù di salsiccia
1h 15min
Trippa in bianco alla napoletana
1h 30min
Trippa alla romana
2小时
Trippa alla trasteverina
45 分钟