![Fagioli con le cotiche Fagioli con le cotiche](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/D8A88ECE-1E22-4FC1-8341-D39A3482D527/Derivates/B8F846A9-7294-4CBE-9434-E8C69981288B.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g di cotenna di maiale a striscioline
- 50 g di olio extravergine di oliva
- 1 spicchio di aglio
- 50 g di cipolla a pezzi
- 50 g di sedano a pezzi
- 1 peperoncino rosso fresco o secco
- 80 g di guanciale di maiale a cubetti
- 50 g di vino bianco
- 500 g di pomodori maturi a pezzi
- 2 cucchiai di dado per brodo di carne fatto in casa o 1 cubetto
- 1000 g di fagioli borlotti in scatola, scolati
- pane casereccio a fette a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 3514 kJ / 840 kcal
- Białko
- 69.4 g
- Węglowodany
- 44.6 g
- Tłuszcz
- 43.8 g
- Błonnik
- 15.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Trippa e fagioli alla contadina
1 Std. 10 Min
Zuppa di ceci e castagne
1 Std. 20 Min
Trippa alla trasteverina
45min
Zuppa di fagioli all’occhio a Cottura Lenta con pane al farro
12 Std. 10 Min
Spezzatino di reale alle olive
1 Std. 20 Min
Zuppa di fagioli e coriandolo
1 Std. 20 Min
Trippa alla romana
2h
Minestra di pasta, fagioli e acciughe
30 Min
Lenticchie e salsiccia
2h 55min
Fagioli alla contadina
35min
Quadrucci e piselli in brodo
1 Std. 20 Min
Fagioli in umido
1h 30min