Polpette di pane

Polpette di pane

3.9 15 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 30 min
4 porzioni

Składniki

  • 500 g di pane raffermo
  • 250 g di latte intero
  • 3 - 4 rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
  • 3 - 4 foglie di basilico fresco lavate e asciugate
  • 60 g di Parmigiano Reggiano a pezzi (2-3 cm)
  • 1 spicchio di aglio
  • 30 g di olio extravergine di oliva
  • 2 uova
  • 1 pizzico di sale
  • 1 pizzico di pepe nero macinato
  • 60 g di pangrattato
  • olio di semi di arachide q.b. per friggere

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 842.5 kcal / 3525 kJ
Białko 23.1 g
Tłuszcz 42.2 g
Węglowodany 98.7 g
Błonnik 4.6 g
Tłuszcz nasycony 6.1 g
Sód 622.4 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...