![Polpette di pane Polpette di pane](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/a7d2a68bc2ea101bd0e691b5808ad997/Derivates/f0495ab035cbbfb26a6d5e2d878583473d98fed6.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g di pane raffermo
- 250 g di latte intero
- 3 - 4 rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 3 - 4 di foglie di basilico fresco, lavate e asciugate
- 60 g di Parmigiano Reggiano, a pezzi (2-3 cm)
- 1 spicchio di aglio
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 2 uovo
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 60 g di pangrattato
- olio di semi di arachide q.b. per friggere
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 3525 kJ / 842.5 kcal
- Białko
- 23.1 g
- Węglowodany
- 98.7 g
- Tłuszcz
- 42.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.1 g
- Błonnik
- 4.6 g
- Sód
- 622.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tagliatelle verdi alla rucola e pomodorini
45 min
Baguette con ciccioli
5h
Cozze al vapore con porri e latte di cocco (TM6)
Brak ocen
Sformato tricolore
1ч. 30 мин.
Carpaccio di barbabietola, zucchine e mozzarella (TM6)
20 Min
Praline al tiramisù e cioccolato
1ч. 30 мин.
Medaglioni di broccoli e patate
1ч. 30 мин.
Cipollata (focaccia con cipolle)
3h 30min
Treccine allo yogurt
6h 30min
Maionese cotta
15min
Polpette di ricotta al sugo
50 мин.
Frittatina alle zucchine
30 min