Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 - 2 spicchi di aglio
- 700 g di patate a pezzi
- 1 uovo
- 60 g di farina tipo 00
- 2 cucchiaini di sale
- 1 cucchiaino di pepe nero macinato
- 1 cucchiaio di maggiorana secca (opcjonalnie)
- 120 g di olio per frittura
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2017 kJ / 482 kcal
- Białko
- 6.7 g
- Węglowodany
- 42.5 g
- Tłuszcz
- 31.4 g
- Błonnik
- 3.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Polpette alla calabrese
50min
Pipi e patati (contorno di peperoni e patate)
30min
Frittelle di patate e Parmigiano
30min
Pop corn di patate
1h 30min
Focaccia croccante stracchino e squacquerone
2h
Schiaffettoni ripieni
1h 30min
Tortilla di patate al vapore (TM6)
45min
Focaccia a bastone
5h
Cannelloni al ragù
1h 30min
Spaghetti al sugo di polpettine
1h 30min
Panini morbidi dolci
1h 30min
Pasta alla ionica
30min