Buttermilch-Lamm vom Grill mit Dattel-Gremolata

Buttermilch-Lamm vom Grill mit Dattel-Gremolata

4.7 47 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 6 godz. 25 min
4 Portionen

Składniki

  • Kreuzkümmelsamen (siehe Tipp)
    2 TL
  • Korianderkörner
    3 TL
  • Pfefferkörner, bunt
    3 TL
  • Salz
    3 TL
  • Knoblauchzehe
    1
  • frische Chilischote halbiert, entkernt
    1
  • Rosmarinnadeln
    5 g
  • Thymianblättchen, frisch
    2 TL
  • Buttermilch
    400 g
  • Lammrückenfilet in Medaillons (à ca. 120 g)
    800 g
Dattel-Gremolata
  • Schalotte halbiert
    30 g
  • Petersilienblätter
    10 g
  • Thymianblättchen, frisch
    2 TL
  • Koriander, frisch grob zerzupft
    5 g
  • Pinienkerne, geröstet
    20 g
  • Salz
    ¼ TL
  • Pfeffer
    1 Prise
  • geriebene Zitronenschale
    1 TL
  • Datteln
    80 g
  • Rapsöl
    150 g

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Portion

Sód 1966 mg
Białko 47 g
Kalorie 2999 kJ / 717 kcal
Tłuszcz 50 g
Błonnik 4.1 g
Tłuszcz nasycony 6 g
Węglowodany 25 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...