Koreanische Rindersuppe

4.3 18 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
4 Portionen

Składniki

Rindersuppe
  • Rinderbrust in Stücken (2 cm)
    350 g
    350 g Rindergulasch, in Stücken (2 cm)
  • Wasser
    1000 g
  • Salz
    2 TL
  • Sternanis
    1
  • Pfeffer
    1 gestr. TL
    1 gestr. TL Szechuan-Pfeffer, ganz
  • Zimtstange
    1
  • Fenchelsamen
    1 TL
  • Limettensaft
    5 g
  • Zucker
    1 Prise
Fertigstellung
  • Reisessig
    30 g
  • Senf
    10 g
  • Wasser zum Kochen
  • Buchweizen-Nudeln
    140 g
  • Salz und mehr zum Kochen
    1 Prise
  • Gurke in feinen Streifen
    200 g
  • Rettich, frisch in feinen Streifen
    250 g
  • hart gekochte Eier halbiert
    2
  • Frühlingszwiebeln in dünnen Ringen (5 mm)
    2
  • Gochujang (koreanische Chilipaste) (opcjonalnie) zum Servieren

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 428 kcal / 1788 kJ
Białko 24 g
Tłuszcz 23 g
Węglowodany 32 g
Błonnik 3 g
Tłuszcz nasycony 9 g
Sód 1516 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...